1 Kasım 2012 Perşembe

Bitkisel Yağlar ve Faydaları 6



Kakule Yağı: Hazımsızlığa, bağırsakları rahatlatmada, baş dönmesine, mide yanmasına ve ağrısına iyi geldiği bilinir. Ferahlatıcı ve enerji verici etkileri vardır. Öksürüğe ve halsizliğe iyi gelir. Ayrıca cinsel isteksizlikte de kullanılmaktadır.




Kantaron Yağı: Mide ağrılarında kullanılmaktadır.Hazmı kolaylaştırıcı,yara, minoris iyi edici etkileri vardır.Depresyon ve sinir rahatsızlıklarına faydalıdır. Vücudu kuvvetlendirir. Ateşi düşürür. İştah açar, hazmı kolaylaştırır. İshali keser. Nekahat devresini kısaltır. Nezle ve bronşite faydalıdır. Öksürüğü keser. Yaraların iyileşmesinde yardımcı olur. Astım, mide ülseri, midede asit fazlalığı, akciğer hastalıkları, damar sertliği ve sinir iltihaplarında da faydalıdır. Balgam söktürücüdür. Uykusuzluk, korku ve gerginlikte etkilidir. Adet sancılarını ve menopoz şikâyetlerini azaltır. Mide ağrılarını dindirir. Cilt lekelerini giderir. 


Karabaş Yağı: Romatizmada etkili olduğu bilinmektedir.Kuvvetli bir ağrı kesici ve ödem çözücüdür. Ağrı kesici etkisinin yanı sıra, yara iyi edici ve yatıştırıcı etkilere sahiptir. Ayrıca egzema yaralarını iyi edici özelliği olduğu da bilinmektedir. Egzama tedavisinde yardımcı olur. Sinek kovucu etkisi vardır. Damar sertliği, şeker ve kolesterol rahatsızlığına tavsiye edilir. Kalbi kuvvetlendirir. Ağrıları geçirir. Kalbe kuvvet verir. Damar sertliğinde faydalıdır. Balgam söker. Sara ve beyin hastalıklarında kullanılır. Uyuşukluğu giderir, zindelik verir. Kalbi ve sinirleri kuvvetlendirir. Mikrop öldürücü etkileri ile yaraların mikrop kapmasını önler ve iyileşmesini hızlandırır. İdrar yolu enfeksiyonlarında faydalıdır


Karabiber Yağı: Romatizmada etkili olduğu bilinmektedir.Kuvvetli bir ağrı kesici ve ödem çözücüdür. İştah açıcı özelliği vardır. İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsaklardaki mikropları öldürür. Gaz söktürür ve gaz birikmesine engel olur. Şeker hastalığının ilerlemesini durdurur. İdrar söktürür. Enerji verir. Cinsel isteği artırır. Sinirleri kuvvetlendirir. Kansızlığa karşı faydalıdır. 


Karakafes Otu Yağı: Vücudu kuvvetlendirir. Kanı, vücudu ve idrar  yollarını temizler. İshali keser. Ülsere karşı faydalıdır. Göğsü yumuşatır ve nefes darlığını giderir. Bronşitte faydalıdır. Öksürüğü keser. Ağız, dil ve boğaz iltihaplarında faydalıdır. Kırık, burkulmalarda ve ezilmelerde iyileşmeyi hızlandırır. Eklem ve kas ağrılarını giderir. Romatizma şikayetlerini azaltır.


Karakavak Yağı: Saçlı derideki bir çok hastalığı gidermekte yardımcıdır. Özellikle kepek gidericidir. Saçları parlatır canlandırır.


Karanfil Yağı: Diş ağrısında ağrıyan bölgeye hafifçe sürülürerek uygulandığında ağrıyı dindirir. Romatizma, aks ve eklem ağrılarında, düşük tansiyonda masaj ve banyo şeklinde uydulanır. Mikrop öldürücü (antiseptik) ve ağrı kesici (diş ağrılarında) kullanılır. Romatizma rahatsızlığında kullanılmaktadır. 


Kavun Çekirdeği Yağı: Antidepresandır, sakinleşmeye yardımcı olur. Öksürüğe karşı yumuşatıcı, söktürücü olarak kullanılır.. Böbrek taşlarının düşürülmesinde yardımcı olur.


Kayısı Çekirdeği Yağı: Tüm cilt tipleri için tavsiye edilir. Özellikle yüz temizliği için idealdir. Akneler için kullanılır. A vitamini içerir. Kayısı çekirdeği yağı çok iyi bir nemlendirici, hücre yenilenmesine destek verici ve genel bakım yağıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)