13 Ekim 2012 Cumartesi

Baobab Yağı Nedir Faydaları Nelerdir ?

                                      


İçerdiği Yağ Asitleri:

Oleik Asit: %30-42 
Palmitik Asit: %18-30 
Stearik Asit: %2-9 
Linoleik Asit: %20-35 



Bobab yağı tohumları sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve  beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir. 

Baobab yağı soğuk presleme yöntemiyle elde edilir. Kokusu hafif çatlak notalar barındırır ve çok güzeldir.
Kuruyan ve susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştırır,  nemlendirir, güneş yanıklarının hızlı iyileşmesini sağlar.Cilt tarafından kolay emilir ve cildin elastikiyetini arttırır,  yaşlanma etkileriyle savaşır cilt dokusunu, hücre yenilenmesini destekler.

Güçlü antioksidan görevi görür, erken yaşlanmaya karşı cildi korur, lekeleri ve izleri azaltır. Çatlakların önlenmesinde de ön plana çıkmaktadır ve özellikle hamile kadınların yardımcısıdır.


Baobab yağı egzama ve sedef, ciltte oluşan skarlaşma, dermatit  ve cilt kanseri  hastalığının tedavisinde de iyileşmeye yardımcıdır.

Baobab yağı , saç bakımında da bir adım öne çıkmaktadır. Saç ve saçlı deride çabuk ve kolay emilir, açılmış saç pulcuklarını, kırılmış saç köprülerine, güçlü şekilde nem ve elastikiyet kazandırarak saçı ve saçlı deriyi besler. 
Saç bakımında ise saç kremine eklenmesi özellikle tavsiye edilir.


Baobab Yağı Nasıl Kullanılır:

Saç kreminize 5-10 damla ekleyebilirsiniz (kreminizin büyüklüğüne göre), böylece saçınıza tutunup nemlilik, esneklik ve parlaklık sağlamasına yardımcı olursunuz.

Haftada 2-3 gece saç derisine ve saç boylarına sürüp, saçınızda tüm gece bırakıp sabah bitkisel içerikli (sls ve türevlerini, tuz içermeyen) şampuanınız ile yıkayabilirsiniz.

Vücut kreminize 4-5 damla baobab yağı ekleyebilir homojen şekilde karıştırıp kullanabilirsiniz.

El nemlendiricinize 4-5 damla baobab yağı ekleyip bu şekilde kullanabilirsiniz.

Yüz, boyun, dekolte temizliğinizi yapıp, yüzünüze 4-5 damla, boyun kısmınıza ve dekolte bölgenize 6-7 damla baobab yağını parmak uçlarınız ile aşağıdan yukarıya olacak şekilde masaj yapabilirsiniz.

Deryalı Günler'de Baobab Yağı:
http://www.youtube.com/watch?v=wsJ_XJoGbnQ&feature=plcp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)