7 Ağustos 2012 Salı

Nar Çekirdeği Yağı (Pomegranate Seed Oil) Nedir Faydaları Nelerdir?


Nar Çekirdeği Yağı(Pomegranate Seed Oil)

Bugün sizlere hem gençler için çizgileri önleyici hem de  orta yaşlar için çabuk yaşlanmaya çözüm bir bitkisel yağdan söz edeceğim. 

Hem kadınlar hem erkekler nar çekirdeği yağının sırrını keşfetti çünkü o  “yaşlılığı  tersine çeviren yağ” olarak  önemli bir işleve sahip. 




Nar,  yapısında, Punicic asitin yanı sıra %0,6 oranında antioksidan özellikteki polifenoller, yüksek oranda da E Vitamini içermekte.
Nar çekirdeği yağı üç çift bağ içeren konjuge yağ asitlerini ( CLA ) yapısında bulunduran ender bitkisel kökenli yağlardandır.


Nar çekirdeği yağı dermatolojik kullanımlar için botanik bazlı bir kozmetik olarak tanımlanmaktadır.
Nar çekirdeği yağının, E vitamini ve polifenol içeriğinin zengin oluşu nedeni ile, doğrudan cilt bakımında kullanılabilmektedir. 

Cildin gereksinimlerini karşılamak yanında, cildi yenileyici “rejeneratif” özelliği de bulunmaktadır. Bu özelliğinden ötürü çok kullanılan Nar Çekirdeği Yağı cildi serbest radikallere karşı koruyarak cilt dokusunun daha pırıltılı ve elastik görünmesine katkıda bulunmaktadır.

Farklı bir güzellik iksiri olan nar çekirdeği yağı, bakımsızlık, yaş ve hava etkilerinden dolayı bazı maddeleri kaybetmiş ve yıpranmış ciltler için “acil çözüm“ olarak görülmektedir. Nar çekirdeği yağı, bu ciltlerin onarımı, beslenmesi, nemlendirilmesi ve cildin elastikiyetinin geliştirilmesinde olağanüstü sonuçlar verebilmektedir.

Bir çok doğal yağın güzelliğe olan etkisinin öneminden her zaman  söz ettik  ama bu yağın yerinin “baş köşe” olduğunu söylemek isterim. Cilt besleyici, sıkılaştırıcı etkisi ile yorgun ve olumsuz  cilt  görünümünü  ortadan kaldıran üç aylık  nar çekirdeği yağı kürünü “güzelliğin uygulaması” olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Hücrelerin yenilenmesine  yardımcı olan,  cilt dokusunun daha pırıltılı ve elastiki görünmesini  sağlayan, cildin kaybettiği kolojeni ve cilde gerekli olan malzemeleri kazandıran bu yağdan genç ciltler de yararlanabiliyor.

Onlara özellikle  Nar Çekirdeği Yağında, nar çekirdeğine özel konjuge linolenik asit olan punisik asit daha canlı ve parlak bir görünüm veriyor, çizgileri engelliyor. 

Nar Çekirdeği Yağı ciltte dolaşımı hızlandırıp ölü hicrelerin atılmasını, yeni cilt dokusunun tüzeye çıkışını hızlandırmasından dolayı cilt lekelerini de düzenli kullanımda açmaktadır.

Tüm cildinize 4-5 damlasının yeterli geleceği Nar Çekirdeği Yağı'nı parmak uçlarınızla aşağıdan yukarıya hareketlerle 5dk masaj yaparak yedirip, uyuyup sabah yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanımda cildi pürüzsüz hale gelmesine neden oluyor.

Ancak bu etki yüzde yüz doğal ortamda üretilmiş meyveden elde edilmişse ve  soğuk sıkma (soğuk pres) yöntemiyle üretilmişse söz konusu.


Bakımlı günler dilerim... (:


6 yorum:

  1. canım nar ç.yağı ile pirinç k. yağını aynı oranda karıştırıp yüzüme sürsem göz çaevreside dahil kırışıklıkları azaltmada ve lekeleri açmada etkisi olur mu? yoksa ayrı ayrı mı kullanayım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Tek tek yada birleştirip kullanabilirsiniz sorun olmaz. Kırışıklıklar için içine aynı oranda hindistan cevizi yağı eklemenizi de öneririm .)

      Bir süre sonra cildinizde aydınlanmayı siz dahil herkes fark edecek..

      Göz çevresine de sürebilirsiniz ama dikkat edin miktar çok olmasın. Az miktarı masaj yaparak sürün :)

      Sil
  2. çok teşekkür ederim açıklaman için. son bi sorum olcaktı. duş sonrasında tüm vucüdü nemlendirmek için doa kozmetikten 3tane fesleğen kremi aldım hepsini büyük bi krem kutusunda birleştirdim.bu kremin içine e vitamini koymak istiyorum ne kadar koyayım birde yağ eklesem iyi olur mu? pirinç kepeği yada başka bi yağ öneririmisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim yardımcı olabiliyorsam sizleri o minnacık olan ama avuç dolusu ücretlere satılan kozmetiklerden kurtarabiliyorsam ne mutlu bana.

      3 fesleğen kremine 10ml yada daha besleyici olsun diye bakarsak 15ml ekleyebilirsiniz hatta içine 2 tatlı kaşığı macadamia yağı eklerseniz süper olur :)

      Sil
  3. Merhaba i.saraçoğlundan soğuk pres nar ç. yağı aldım ve kullandım fakat yüzümde tüylenme yaptı bunun çaresi varmıdır acaba nerde yanlış yaptım birde gözaltı kırışıklıkları için ne önerirsiniz çok teşekkürlerr <3

    YanıtlaSil
  4. Nar çekirdeği yağı ve buğday yağı karıştırılıp göz altına sürülür mü?

    YanıtlaSil

Önce bir bakalım ne yazmışsın :)